Anders - läser kemi i Uppsala (N-estet musik)

Vad gör du nu?
Jag pluggar just nu på Uppsala Universitet till Civilingenjör inom Kemiteknik, första året, direkt efter gymnasiet. Sedan jag började läsa kemi redan i sexan har jag älskat allt som har med atomer, reaktioner och allt sånt där smått och gott som ligger inbakat i det periodiska systemet att göra, så det var inte så svårt att välja.
Varför valde du natur-estet?:
Det var egentligen en ren slump. Jag hade mina ögon inställda på en ren naturvetenskaplig inriktning, men efter en dag på gymnasiemässan och ett besök till Östra Reals bås och en kort sammanfattning om natur-estet, samt min nyfunna talang för trummor samma år, så fastnade jag direkt. Jag var så fast att det var den enda utbildning jag sökte, och jag kom in på den.
Vad har du med dig från den utbildningen som du har nytta/glädje av i dag?
Tja, jag har såklart en redig naturvetenskaplig utbildning som helt klart hjälper mig som civilingenjör, men det som jag verkligen tyckte om mest var den otroligt bra sammanhållningen inom klassen och många goda vänner som ett resultat av detta. Dessutom har jag utvecklats inom det estetiska, kanske inte just av det estetiska ämnet, men mest av att delta i estetiska moment med andra likasinnade personer, dvs. att få skapa musik, vilket jag helt klart kan uppskatta som en hobby. Dessutom fick jag en chans att tänka kreativt, vilket tyvärr missgynnas något enormt i skolan där man prompt lär sig att "Nä, såhär är det, inget annat."
Men oavsett allt ovan, låt oss inte glömma bort det viktigaste: Det gjorde gymnasietiden till en hejdundrans rolig period i mitt liv, och jag ångrar det inte.
Skulle du rekommendera natur-estet till någon annan?
I min mening skulle det bero på mest hur personen är. Jag säger såhär: Har man ett intresse för det naturvetenskapliga och även har en konstnärlig/kreativ åder någonstans i kroppen, vare sig det är inom bild, fotografi, teater, musik, sång, etc., så tveka inte att göra något av det. Det viktigaste som jag fann med utbildningen var att ha kul under timmarna vi hade musik. Det är rätt användbart i den stressmiljö som uppstår när man läser naturvetenskapligt.
       Förstås, naturvetenskap, dvs. fysik, kemi, matematik, osv., tar lite tid att ta in, så var säker på att det verkligen är det man är intresserad av först. Har man inget intresse av ovanstående kanske man hellre kör humaniora eller liknande. Eller ren estet om man vill bli yrkesmusiker. (Och låt för guds skull inte dina föräldrar välja åt dig, välj det du tror du kommer bli mest nöjd med.)