Frånvaroanmälan

Östra Real använder den Internet-baserade webblösningen Skola24 för att registrera elevernas frånvaro. Det enda du behöver är en dator med Internet-uppkoppling och en personlig e-postadress.

Länk till skola 24: https://stockholmgymnasium.skola24.se/

I Skola24 kan du kostnadsfritt göra fyra saker:
1) se ditt barns frånvaro (som även kan skrivas ut i en grafisk frånvarorapport)

2) trycka på knappen ”Attestera” för att meddela skolan att du har sett ditt barns frånvaro

3) göra sjukanmälan direkt via Internet.

4) göra sjukanmälan direkt via telefon, tonvalstelefon tfn 0515-777 021

Tillgång till det ovan nämnda i Skola24 är kostnadsfritt för dig som förälder. Det du behöver göra för att kunna få en egen inloggning är att fylla i ett Skola24- kontrakt med information om dig och ditt barn; namn, personnummer, epost- adress och ditt barns namn, personnummer och klass. Personnumret används för att unikt kunna identifiera dig som förälder och skolan behöver ditt medgivande för användandet av ditt personnummer i systemet.

När ditt Skola24-konto är registrerat får du en e-post med en aktiveringskod. Med hjälp av denna aktiveringskod skapar du själv ditt eget konto och väljer då ditt personliga användarnamn och lösenord. Sedan kan du börja använda Skola24!

Om ni är två föräldrar/vårdnadshavare som vill ha tillgång till frånvaron för ert barn så ber vi er lämna in en blankett för vardera föräldern/vårdnadshavaren. Du kan endast se ditt eget/dina egna barns frånvarominuter och anledning.

Observera att du själv ansvarar för att din personliga e-postadress samt ditt användarnamn/lösenord/aktiveringskod till skola24 inte lämnas ut till obehöriga! Frågor? Ta i första hand kontakt med ditt barns handledare.

Om du har frågor gällande frånaroregistreringen kan du vända dig till Ulf Melén på expeditionen, tel. 08-508 39 992 eller ulf.melen@stockholm.se.