Naturvetenskapsprogrammet särskild variant med estetiska profiler i bild och musik

Vill du tänka teoretiskt och arbeta kreativt och praktiskt?

På Östra Real erbjuder vi en naturvetenskaplig utbildning där du kan kombinera dina studier på det naturvetenskapliga programmet med en estetisk profil (inriktning bild eller musik). Du får det teoretiska programmet med matematik, fysik, kemi och biologi som de naturvetenskapliga grundstenarna och samtidigt möjlighet att utveckla din estetiska förmåga.

Internationella studier visar att god utbildning i praktisk-estetiska ämnen

• skärper det kritiska tänkandet
  • utvecklar förmågan att lösa uppgifter på olika sätt
  • förbättrar språkinlärningen
  • stärker det sociala samspelet
  • ökar självförtroendet

Vi har lång erfarenhet av kvalificerat arbete med de estetiska ämnena inom profilämnena  bild och musik och en gedigen naturvetenskaplig tradition på skolan.
Låt höga teoretiska ambitioner och kvalificerat praktiskt –estetiskt arbete bli din vardag under tre gymnasieår – för framgång i studierna!

Särskilda behörighetskrav

Du måste

1. ha minst betyget C i det profilämne eleven söker till (det vill säga bild för bildprofil och musik för musikprofil)
  2. bli godkänd (minst 48 provpoäng) på ett särskilt antagningsprov. Du kommer att bli kallad och få tid och plats för ditt prov.

Poängantalet för antagningsproverna är max 10p (10x16=160p)
Antagningsprovet består av tre delmoment: delprov 1 =4,5p, delprov 2=4,5p och intervju=1p

Bild på N-estet

N-esteterna bidrar till att göra Danderyds sjukhus lite vackrare och hoppfullare. Östermalmsnytt har skrivit om projektet.

Elevlyftet

Elevlyftet är projektet där elever hjälper elever att lyfta. Se filmen som Emma, elevcoach förra läsåret, gjort om vad Elevlyftet är!

F.d. elever om N-estet

Vem kan bäst säga något om en utbildning? Den som gått den förstås! Möt elever som lämnat N-estet, läs om vad de gör nu och vad de har med sig från sin gymnasietid.