Stora framgångar för Östra Reals UF-företag

Även i år visade Östra Reals fantastiska elever att goda idéer i kombination med hårt arbete och engagemang lönar sig. Vid årets regionala UF-mässa, Entreprenörskap på riktigt 2017, tog skolans elever hem fyra guld och ett silver i lika många kategorier:

• 1:a pris Årets Affärsplan: Mineral UF
  • 1:a pris Årets Tjänst: Studentkassen UF
  • 1:a pris Årets Vara: Servata UF
  • 1:a pris Årets Hållbara företag: Studentkassen UF
  • 2:a pris Årets Grafiska profil: Reflection Sthlm UF

Företagen Studentkassen UF och Servata UF går nu vidare till SM som äger rum i maj där de får representera Stockholm i den nationella tävlingen.

Dessutom var några av skolans företag finalister men föll på målsnöret i kategorierna:

• Årets företag: Studentkassen UF och The New Generation UF
  • Årets Digitala innovation: QueMe UF
  • Årets Grafiska profil: The New Generation UF
  • Årets monter: Mineral UF
  • Årets Hållbara företag: Servata UF

Extra roligt är att det är så många olika företag med elever från olika klasser som nomineras och vinner. Det visar på stor bredd och en höjd på skolans företag. Årets, liksom tidigare års framgångar, är ett resultat av en målmedveten satsning på UF-företagande med engagerade lärare som utbildar, utmanar och coachar eleverna. En framgångsfaktor är också ett värdefullt samarbete med rådgivare med personer från näringslivet och även före detta UF-företagare från skolan som inspirerar och bidrar med tips, erfarenhet och kontakter till eleverna. Där vill vi passa på att tacka Stockholm Strand Rotaryklubb för det fina samarbetet. På Östra Real driver samtliga elever på Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi UF-företag i årksurs 3 och det finns även möjlighet för elever på andra program och inriktningar att inom ramen för inidviduellt val få samma erfarenhet.