Om oss

Östra Real är en stor gymnasieskola och en stor mötesplats. Vi är en anrik skola i centrala Stockholm och vårt främsta mål är att ge våra elever bästa möjliga förutsättningar för fortsatta studier. Här går drygt 1130 elever på olika program och inriktningar.

Varje inriktning består av ett lag med lärare inom olika ämnen, som leder sin elevgrupp genom de tre gymnasieåren. Det skapar en helhet i studierna och ger goda förutsättningar för både studier och trivsel. På det viset kombinerar vi den lilla skolans närhet med den stora skolans resurser.

Vi har mycket duktiga lärare, studie- och yrkesvägledare, skolkuratorer, skolsköterskor och speciallärare som arbetar för att skapa en så bra studiesituation som möjligt för eleverna. Vi är kända för vårt fantastiska bibliotek som ger elever möjlighet att söka ny kunskap.