Högskoleförberedande program

Antal: 14

• VIRTUELL 3D-TUR

Välkommen till den virtuella 3D-turen av Östra Real! Klicka på de runda cirklarna som finns på golvet för att ta dig runt. Du kan också använda piltangenterna för att ta dig i den riktning du vill.

• Naturprogrammet på Östra Real

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är valet för dig som gillar matematik, fysik, kemi och biologi och vill jobba inom det naturvetenskapliga området i framtiden. Målet för dina studier är att kunna upptäcka, formulera och lösa olika problem på ett kreativt sätt.

• Våra utbildningar

Östra Reals gymnasium är en anrik och nyrenoverad gymnasieskola i centrala Stockholm. Här går ca 1200 elever på olika program och inriktningar.

• Rutiner för frånvaro

Du anmäler din frånvaro i Skolplattformen. Det finns flera sätt du kan göra det på.

• Samhällsprogrammet på Östra Real

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum.

Ekonomiprogrammet

Väljer du att gå ekonomiprogrammet kommer du få lära dig om ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder, och företagens roll och ansvar.

• Studion

Hit kan ni vända er om ni behöver hjälp med stöd och struktur i era studier. Ni kan komma en gång eller flera gånger, men bara på håltimmar, sovmorgnar eller efter skolan.

• Skolans ordningsregler

Östra Reals gymnasium är en arbetsplats för elever och personal där alla har rätt till en bra studie- och arbetsmiljö. Vi visar varandra respekt och omtanke och det är en självklarhet att vi följer de här reglerna:

• Informationskvällar

Eftersom vi inte kan anordna något vanligt öppet hus i år kommer vi ha en råd mindre informationskvällar enligt följande:

• Intresseanmälan till Östra Reals gymnasium

Vad roligt att du vill börja på Östra Reals gymnasium! För läsåret 20/21 har vi dock stängt reservantagningen. Om du vill börja hos oss nästa läsår så kan du läsa om hur du går tillväga nedan beroende på vilken årskurs du söker till.

• Internationellt

Östra Real har flera pågående internationella utbyten och projekt. Det finns också som elev möjlighet att genomföra en internationell utbytesvecka vid någon av våra partnerskolor i Europa.