Högskoleförberedande program

Antal: 11

• Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet är valet för dig som gillar matematik, fysik, kemi och biologi och vill jobba inom det naturvetenskapliga området i framtiden.

• Rutiner för frånvaro

Du anmäler din frånvaro i Skolplattformen. Det finns flera sätt du kan göra det på.

• Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet utvecklar dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt,

• Ekonomiprogrammet

Väljer du att gå ekonomiprogrammet kommer du få lära dig om ekonomiska förhållanden i samhället, handel mellan länder, och företagens roll och ansvar. Du lär dig även att söka, analysera och värdera information utifrån samhällsekonomiska, företagsekonomiska och juridiska frågeställningar.

• Studion

Hit kan ni vända er om ni behöver hjälp med stöd och struktur i era studier. Ni kan komma en gång eller flera gånger, men bara på håltimmar, sovmorgnar eller efter skolan.

• Skolans ordningsregler

Östra Reals gymnasium är en arbetsplats för elever och personal där alla har rätt till en bra studie- och arbetsmiljö. Vi visar varandra respekt och omtanke och det är en självklarhet att vi följer de här reglerna:

• Intresseanmälan till Östra Reals gymnasium

Vad roligt att du vill börja på Östra Reals gymnasium! För läsåret 20/21 har vi dock stängt reservantagningen. Om du vill börja hos oss nästa läsår så kan du läsa om hur du går tillväga nedan beroende på vilken årskurs du söker till.

• Internationellt

Östra Real har flera pågående internationella utbyten och projekt. Det finns också som elev möjlighet att genomföra en internationell utbytesvecka vid någon av våra partnerskolor i Europa.