Studie- och yrkesvägledare

Studievägledare

Många val skall göras inför framtiden, både under och efter gymnasietiden.
På Östra Reals gymnasium arbetar två studie- och yrkesvägledare som kan hjälpa till i den valprocessen.

• Vi vägleder och informerar elever på skolan och deras vårdnadshavare om utbildningar, nyheter, olika kursval och mycket annat, både i grupp och i enskilda samtal.

• Vi arbetar med elevernas individuella studieplaner och hjälper till med studieplanering.

• Vi ingår i skolans Elevhälsoteam och samarbetar med rektorer, mentorer och lärare.

• Vi medverkar vid olika informationstillfällen, exempelvis vid Gymnasiemässa och Öppet hus samt svarar på frågor från blivande elever

• Vi svara på frågor om studier och yrken, behörighetskrav, antagning till olika utbildningar, meritpoäng och liknande.

• Vi hjälper till med anmälningar till modersmålsundervisning och sommarskola

Man kan komma till oss på ”drop-in”, boka tid på schema på våra dörrar, ringa, maila eller lägga en lapp i vår brevlåda.

Väl mött!

Studie- och yrkesvägledarna