Till innehåll på sidan

Samhällsvetenskapsprogrammet, specialpedagogisk profil

Samhällsprogrammet med specialpedagogisk profil inom AST (Autismspektrumtillstånd) är en högskoleförberedande teoretisk utbildning som vänder sig till dig inom autismspektrumtillstånd som vill studera på och är behörig till det samhällsvetenskapliga programmet.

Förutsättningar för antagning

Poängplan för det samhällsvetenskapsprogrammet, specialpedagogisk profil

För att kunna söka vår utbildning behöver du också ha dokumenterade specialpedagogiska behov av särskilt stöd i skolan. 

På Östra Reals specialpedagogiska profil innebär det att du som elev erbjuds möjligheten att tillgodose dig undervisningen i en tillgänglig och anpassad lärmiljö med mycket god arbetsro. Som elev här har du större delen av din undervisning i ett hemklassrum i en mindre undervisningsgrupp och din skoltid hos oss genomsyras av ett nära samarbete med lärare, mentorer och lärarassistenter. Vissa delar av utbildningen förutsätter även att du som elev deltar vid aktiviteter utanför skolan som till exempel då vi gör studiebesök eller har ämnesövergripande projekt. 

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet ska du ha kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Utbildningen ska utveckla dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och världen i övrigt, om samspelet mellan individ och samhälle samt om hur människors livsvillkor varierar över tid och rum. Utbildningen ska behandla frågor om bland annat demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö.  

Inriktningen samhällsvetenskap ska ge dig kunskaper om samhällsstrukturer och om människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå. I inriktningen ska du också bredda och fördjupa din förståelse av samhällsfrågor genom att du tolkar och förklarar företeelser och sammanhang. Inriktningen ska också utveckla din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen. 

Gymnasieantagningens webbplats

Kontakt

Vill du veta mer om om programmet kontaktar du Maria Andén.

e-post: maria.anden@edu.stockholm.se

Dela:
Kategorier: