Samhällsvetenskapsprogrammet, specialpedagogisk profil

Programmet vänder sig till dig som är behörig till det samhällsvetenskapliga programmet och har diagnos inom autismspektrat (AST). Vi anpassar din studiemiljö och i vilken takt du studerar, efter dina behov.

Förutsättningar för antagning

För att du ska antas till studier på Östra Reals gymnasium uppfyller du följande kriterier.

• Du är behörig till studier på det samhällsvetenskapliga programmet
  • Du har en diagnos inom autismspektrat
  • Du har dokumenterade behov av studier i en anpassad miljö

Har du frågor om antagningen till skolstart hösten 2020 kontaktar du gymnasieantagningen i Stockholm.

Gymnasieantagningens webbplats

Anpassaningar för att du ska lyckas

Du läser under 3–4 år en individuellt utformad utbildning som ger möjlighet till examen. Du har en egen arbetsplats med dator i ett hemklassrum. Klassrummet delar du med ett litet antal elever. Du, dina klasskamrater och lärare äter tillsammans.

I årskurs 1 ligger lektionspassen huvudsakligen mellan klockan 9.00–16.00.  Din studietakt, språk och individuella val kan påverka schemat i årskurs 2 och 3.

Din mentor, dina undervisande lärare och lärarassistenter samarbetar med dig under hela din studietid hos oss för att stödja dig i dina studier och din utveckling. De har många års erfarenhet och kompetens om autism. Du har också nära kontakt med skolans elevhälsoteam.

Vill du veta mer om om programmet kontaktar du Maria Andén.

e-post: maria.anden@edu.stockholm.se